Interior Design

Interior Design është një fushë e arkitekturës dhe dizajnit që përfshin planifikimin, organizimin dhe përsosjen e hapësirave të brendshme të një ndërtese për qëllime funksionale, estetike dhe të komoditetit. Interior Design është një fushë e gjërë, e cila kërkon një kuptim të mirë të arkitekturës, dizajnit estetik, dhe funksionit praktik të hapësirës.

Interior designer-at merren me një sërë projektesh që përfshijnë planifikimin, dizajnin dhe organizimin e hapësirave të brendshme për qëllime funksionale, estetike dhe të komoditetit.

Cila tematika projektesh mund të zhvilloni?

 • Dizajn i Shtëpive/Private
 • Interior Design i Ambienteve Komerciale
 • Dizajn i Hoteleve dhe Ambienteve të Akomodimit
 • Projektim i Hapësirave të Punës
1.Koncepti i Interior Design
 • Prezantim me konceptin e Interior Design
 • Moodboard
 • Studim Planimetrish
 • Njohja me klientin
2.Ndërtimi i 3D- SketchUp
 • SketchUp Pro, Interface i Programit
 • Paraqitja e komandave në Toolbar
 • Navigimi në hapësirën 3D
 • Import file dhe Save
 • Selektimi
 • Krijimi i një dokumenti të ri/Import planimetrie (file dwg)
 • Komandat krijuese: Krijimi i linjes/Krijimi i figurave gjeometrike/Krijimi i harqeve
 • Komandat krijuese: Krijimi i objekteve 3 dimensionale me metoda te ndryshme/Fshirja e elementeve
 • Komanda të editimit dhe transformimit: Push/Pull/Duplicate/Move/Create Rotations/Create offset
 • Komanda të editimit:Scale Copy/Copy with rotation/Symmetry/Soften and Smooth
 • Dimensionimi. Vendosja e tekstit. Grupet. 3D Warehouse
 • Projekt apartamenti:Planimetria e apartamentit/Plani i mobilimit të apartamentit
 • Projekt apartamenti: Dimensionimi i planimetrive/Ngritja e mureve të apartamentit
 • Projekt apartamenti:Shtimi i dyerve dhe dritareve/Dizenjimi i ambjenteve të brendshme të apartamenti
 • Projekt apartamenti:Ngritje në 3D dhe modelim i mobilimit/Modelim i kuzhinës
 • Rregullimi i skenave dhe përgatitja për eksport në 3ds Max
3.Ndërtimi i skenës- 3ds Max
 • 3ds Max - Interface i Programit
 • Navigimi në hapesirën 3D
 • Import File
 • Save dhe Unit Setup
 • Prezantimi me Command Panel dhe ndërtimi i objekteve primitive (Shortcuts)
 • Modifikuesit kryesore
 • Modifikuesi Edit poly dhe Compound Objects
4.Renderizimi- Corona
 • Corona - Interface i Programit
 • Vendosja e kamerave në një skenë bazike
 • Corona camera dhe target camera
 • Prezantim me ndriçimin në 3ds max
 • Format e ndryshme të ndriçimit
 • Prezantim me ambjentet HDRI
 • Ndriçimi i një skene bazike
 • Corona Material Library
 • UVW map
 • Material Editor

Pse duhet të ndjekësh trajnimin ?!

Të zgjedhësh profesionin e interior designer-it mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer nëse ke pasion për dizajnin, kreativitetin dhe ndikimin në mjedisin e brendshëm. Është një profesion që të lejon të shprehësh kreativitetin. Interior design përfshin përdorimin e teknologjive të fundit, përfshirë softuerë të specializuar për projektim të brendshëm dhe vizualizim.

€60000

paga mesatare vjetore

Mundësi karriere

 • Interior Designer
 • Interior Architect
 • Lighting Designer
 • Interior Stylist

Kompanitë

 • Kompanitë e Dizajnit të Brendshëm
 • Kompanitë e Mobiljeve dhe Dekoracionit
 • Real Estate Development

  Certifikohu

Certifikimi - Trajnimi Interior Design

  Kohëzgjatja:

9 javë

  Pjesëmarrja:

2 hërë/javë

FAQ

Për të nisur karrierën si interior design, ju nevojitet një kombinim i arsimit dhe kualifikimeve. Kërkesat specifike mund të ndryshojnë sipas vendndodhjes dhe fushës specifike të dizajnit të brendshëm.

Përvoja praktike mund të fitohet përmes internship-eve ose pozicioneve të nivelit fillestar në firmat e projektimit ose firmat arkitekturore. Këto mundësi ju lejojnë të punoni nën profesionistë me përvojë, të mësoni rreth praktikave të industrisë dhe të ndërtoni portofolin tuaj.

Disa aftësi kyçe që mund t'ju ndihmojnë të keni sukses si përfshijnë kreativitetin, një ndjenjë të fortë estetike dhe një sy për detaje. Aftësitë e mira të komunikimit dhe zgjidhjes së problemeve.

Trajnime të Ngjashme

Revit Architecture

Revit Architecture

Ti je designer i radhës i risisë së arkitekturës. Ka ardhur koha të projektosh idenë tënde. Revit është një softuer modelimi për objekte në proces ndërtimi. Përdoret kryesisht nga arkitektët, inxhinierët e strukturave, inxhinierët mekanikë, inxhinierët elektrikë, projektuesit dhe kontraktorët. Fokusi i programit Revit Architecture është të mësoni të përdorni filtrat në mënyrë inteligjente dhe të ndërtoni pamjet e projektit tuaj, duke logjikuar si arkitektë që përdorin revit.

  2 hërë/javë   40 orë
Mëso më Shumë
AutoCAD 2D/3D

AutoCAD 2D/3D

Trajnohu në dizenjimin e një planimetrie në AutoCAD deri tek printimi i faqeve të punës. Trajnimi i Autocad 2D/3D ka si qëllim të japë bazat dhe njohuri specifike për programin e Autodesk-AutoCAD. AutoCAD është një aplikacion që me ndihmën e kompjuterit (CAD), shërben për dizajnimin dhe hartimin e planeve të ndryshme të objekteve të ndërtimit. Aplikacioni mbështetet në dy formate, në formatin 2D dhe 3D. Një përdoruesi, programi i AutoCAD, i shërben për dizejnimin dhe krijimin e planeve të ndryshme arkitekturore, inxhinierike dhe industrive të tjera të rënda.

  2 hërë/javë   28 orë
Mëso më Shumë
Certifikimi - Trajnimi Interior Design

Interior Design

Interior Design është një fushë e arkitekturës dhe dizajnit që përfshin planifikimin, organizimin dhe përsosjen e hapësirave të brendshme të një ndërtese për qëllime funksionale, estetike dhe të komoditetit. Interior Design është një fushë e gjërë, e cila kërkon një kuptim të mirë të arkitekturës, dizajnit estetik, dhe funksionit praktik të hapësirës.

  2 hërë/javë   38 orë
Mëso më Shumë