LINUX

Bëhu një adminsrtator serveri me bazë Linux! Trajnimi ka si qëllim të japë bazat dhe njohuri specifike për sistemet e operimit Linux/ Unix që përdoren në ambjentet e punës. Në fokus te trajnimit është mirëmbajtja e aplikacioneve dhe platformave të ndryshme në servera Linux. Pjesëmarrësit do të përfitojnë njohuri teknike bazë për të qënë në gjendje të marrin përgjegjësi të veçantë brenda një ekipi administratorësh serveri me bazë Linux.

Praktikë e mirëfilltë, mësoni gjithçka duke e zbatuar ju vetë. Mësoni si të operoni në Linux, merrni detyra të ndryshme dhe vazhdoni drejt tregut të punës. Pas vlerësimit të performancës tuaj, ju do të çertifikoheni si një Specialist Linux, I gatshëm për çdo sfidë.

Cila tematika projektesh mund të zhvilloni?

  • Run Server Backup
  • Automate Everything
  • Work with Hard Drives and Partitions
  • Troubleshoot other Computers
LINUX DESKTOP
Instalimi i Linux.Ubuntu
Konfigurimi i desktop në Ubuntu
File Manager
Network Share
Menaxhimi i aplikacioneve
Update dhe Upgrade
Networking
Hardware
Users dhe Groups
Security settings dhe Firewall
Perdorimi i aplikacioneve windows në linux.Wine
Troubleshooting
Linux Server
Hardware Settings
Boot process dhe Runlevels
Particionet dhe Filesystem
Files structure
File management
Text Editors
File Permisions dhe Ownership
Manage Applications
Linux Server
Ubuntu Server
Apache Webserver
MySQL dhe phpMyAdmin
Samba File Server
Full Configuration Linux Network Router

Pse duhet të ndjekësh trajnimin ?!

Trendi I kompanive ne ditet e sotme- puna ne Linux

€100000

paga mesatare vjetore

Mundësi karriere

  • Linux Administrator
  • Unix/ Linux System Engineer
  • Specialist ne Institutin e Statistikave

Kompanitë

  • Trinitech Consulting
  • IBM

  Certifikohu

Çertifikata-LINUX

  Kohëzgjatja:

8 javë

  Pjesëmarrja:

2 hërë/javë

FAQ

Programi nis nga njohuritë fillestare dhe nuk ka parakushte pjesëmarrje.

Programi është i organizuar në një mënyrë të tillë që ju lejon ta përvetësoni në 2 muaj, falë materialeve dhe videove.

Trajnime të Ngjashme

Teknik IT

Teknik IT

Çertifikohu dhe punësohu si specialist IT. Trajnimi Teknik IT ka ne fokus mirëmbajtjen e një kompjuteri Desktop larg nga dëmtimet e jashtme dhe të brendshme, mjetet me të cilat do të merreni si një Teknik IT dhe vendi i punës në të cilin do të veproni. Gjatë trajnimit do të mësoni llojet e mjeteve qe duhet te keni, mirëmbajtjen e një kompjuteri personal brenda ambjenteve të shtëpisë dhe të punës, instalimin e një Rrjeti LAN dhe WLAN.

  2 hërë/javë   40 orë
Mëso më Shumë
LINUX

LINUX

Bëhu një adminsrtator serveri me bazë Linux! Trajnimi ka si qëllim të japë bazat dhe njohuri specifike për sistemet e operimit Linux/ Unix që përdoren në ambjentet e punës. Në fokus te trajnimit është mirëmbajtja e aplikacioneve dhe platformave të ndryshme në servera Linux. Pjesëmarrësit do të përfitojnë njohuri teknike bazë për të qënë në gjendje të marrin përgjegjësi të veçantë brenda një ekipi administratorësh serveri me bazë Linux.

  2 hërë/javë   32 orë
Mëso më Shumë
Microsoft Office

Microsoft Office

Office 365 është një platformë që ju mundëson bizneseve të vogla e të mesme të thjeshtojnë dhe transformojnë punët, fuqizojnë komunikimin dhe ndërveprimin. Përmirësoni produktivitetin nëpërmjet aplikacioneve MS Office dhe aftësive për menaxhimin e tyre, përmes një shërbimi të vetëm të integruar. Office 365 ofron një zgjidhje të vetme teknologjike të integruar në sistem. Fokusi i ketij trajnimi eshte te fitoni kompetencat e duhura ne Microsoft Office për të automatizuar shumë nga detyrat e kryera në një zyrë tipike

  2 hërë/javë   32 orë
Mëso më Shumë